Our Phone Number: 053 89 06 28 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Sociale innovatie

Via werk

Het is geen pretje als je er niet in slaagt om werk te vinden, al solliciteer je nog zo hard. De kans op tewerkstelling verhogen voor wie het op eigen kracht maar niet wil lukken, is een van doelen van Steunpunt Welzijn. Als erkende vzw-‘lokale diensteneconomie-onderneming’ heeft Steunpunt Welzijn daartoe unieke mogelijkheden in de ‘sociale economie’. Deze zijn ook in uitbreiding zodat er thans verspreid over de regio Aalst-Oudenaarde-Ninove heel wat mogelijkheden op maat zijn voor:
Stages en werkinlevingsprojecten van allerlei aard en duurtijd (mogelijk ook op vraag van toeleidende organisaties);
Competentie- of attitudeversterkend vrijwilligerswerk;
Sociale tewerkstelling (niet altijd open vacatures).

Op dit moment beschikbaar:

  • Werkervaringstrajecten, stages, vrijwilligerswerk voor: fietskoerier (standplaats Aalst, Oudenaarde of Ninove ), sorteerhulp, vervoershulp

Vacature vrijwilliger/fietskoerier Aalst

Vacature vrijwilliger/fietskoerier Ninove

Interesse als vrijwilliger/fietskoerier Vlaamse Ardennen: contacteer ons.

Samenleving sociaal actief

Steunpunt Welzijn werkt ook intens aan ‘meer solidariteit in de samenleving’. Dit onder allerlei vormen:

  • Het driemaandelijks tijdschrift Welzo houdt als mensenrechtenkrant de vinger aan de sociale pols. Het houdt je op de hoogte van nieuwe, boeiende sociale evoluties. (zie: http://welzo.welzijn.net)
  • In de Werkgroep Stop de Armoede werken we samen met andere sociale partners aan bewustmaking rond de hoge nood inzake armoede (in eigen land + wereldwijd). (zie: http://stopdearmoede.welzijn.net)
  • Met het oog op de sociale noden rond de kostprijs van het onderwijs richtten we mee de vzw SOS Schulden op School op en bieden deze de nodige ondersteuning. (zie: http://www.schuldenopschool.be)
  • We lagen aan de basis van en steunen de LETS-groep Aalst-Oudenaarde, die sinds 1997 uitgroeide tot een bloeiende en actieve letskring. De portaalsite van LETS Vlaanderen vind je op http://www.letsvlaanderen.be
  • Als initiatiefnemer van ‘groene zorg in Oost-Vlaanderen’ verheugt ons het steeds aangroeiend aantal zorgboeren. Deze ondernemers staan dagelijks klaar voor sociaal werk! (zie de community-pagina op https://www.facebook.com/groenezorgoostvlaanderen)


Meer info? Laat het ons weten!

Close