Our Phone Number: 053 89 06 28 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Een dagje bij KLA4

Een dagje bij KLA4

Kla4: erkend als Lokale Diensteneconomie
Een project van Steunpunt Welzijn vzw i.s.m. Vlaamse
Gemeenschap (Werk&Sociale Economie) en OCMW Aalst
Contact: kla4 - 053 73 08 22
Wellekensstraat 45, 9300 Aalst

De dag start om 8.30 uur.
Ik open de mailbox en kijk of er vandaag nieuwe opdrachten zijn binnengekomen. Twee van onze regelmatige klanten hebben een opdracht doorgestuurd.

Seniorenvereniging

Een lokale seniorenvereniging wil deze maand 200 ledenboekjes laten maken. Ze hebben de teksten doorgestuurd en vragen of wij de boekjes willen voorzien van een mooie lay-out.

We bekijken in team wie wat zal doen. Mijn collega zorgt voor een mooi ontworpen voorpagina, zelf ga ik aan de slag met de tekstverwerking.

Al snel hebben we een mooi resultaat. Dit resultaat sturen we door naar de voorzitter van de seniorenvereniging. Hij kan alles nog eens nakijken voor we de boekjes drukken. Zelf hebben we al enkele taalfouten uit de tekst gehaald. De voorzitter laat weten dat hij graag een groene achtergrond wil op het voorblad, dit passen we nog even aan.

Nadien gaat het team aan de slag om het drukwerk te verzorgen. De klant koos voor gekleurd papier als kaft, de binnenkant van de boekjes printen we op wit papier, een zeer mooi resultaat!

Jeugdbeweging

De tweede opdracht die we doorkregen, is het printen van drankkaarten, onderleggers en inkomkaarten voor een jeugdbeweging. De vereniging leverde zelf al een mooi ontwerp aan, deze klus kunnen we dan ook zeer snel klaren. Onze hypermoderne

multifunctionele printer kan immers zonder probleem op A3formaat printen voor de onderleggers.

De drankkaarten en inkomkaarten moeten we nog even snijden op onze snijmachine, zo verspillen we ook geen papier!

Sportclub

Na de middag komt de secretaris van een sportclub uit de buurt langs met haar papieren archief. Zij is al twintig jaar voorzitter van de sportclub en de kasten puilen uit met bergen papier. In het digitale tijdperk kan dit compacter! Wij scannen zorgvuldig de verslagen, rekeningen, ledenlijsten... en voorzien deze digitale bestanden van een correcte benaming. Zo kan de klant nadien het archief makkelijk ordenen.

Doordat onze scanner op elk document OCR (optische tekenherkenning) toepast kan de klant zelfs alle verslagen doorzoeken op trefwoorden. Een oud-lid terugvinden in de ledenlijsten? Met een simpele zoekopdracht is dat zo geklaard.

Ook de interne projecten van Steunpunt Welzijn vzw kunnen op onze dienstverlening rekenen. Snel&Wel bijvoorbeeld heeft heel wat klanten die een factuur moeten krijgen. Voor we de werkdag afsluiten, stoppen we deze in omslagen, voorzien ze van een etiket en maken we de brieven klaar voor verzending.

Medewerker bij KLA4: de hele dag door nuttig en deugddoend werk.

Close